DVD Privlaka osnovan je 11.lipnja 1926.god. u zgradi općinskog poglavarstva na inicijativu samih mještana. Prvi utemeljitelji i članovi privremenog upravnog odbora bili su: Marijan Peulić, Nikola Mirković, Stijepan Budišić, Josip Mudri, Martin Jakšić i Rade Kuzmanović.

Privremeni odbor je radio do 18.07.1926.god. kada je održana izborna skupština gdje je i zabran prvi predsjednik Mato Neferanović, za tajnika je izabran Mato Odak, a za blagajnika Franjo Čolaković. Od tada pa do današnjeg dana društvo je radilo bez prekida, sa dobrim rezultatima.
Društvo je sukladno s mogućnostima nabavljalo opremu i vozila. Pa je tako DVD nabavio konjsku štrcaljku, motorne pumpe, traktor i cisternu. 1985.god društvo nabavlja novo navalno vozilo zastava 80,10 kojom se i danas služimo. Za napomenuti je da je DVD imao predsjednika sa preko 35 god. staža gosp. Martina Gaudera, i dugogodišnjeg zapovjednika Marka Miljevića.
Godine 1988. počinje izgradnja novog vatrogasnog doma, koji pokreću članovi društva. Novi vatrogasni dom je rađen dobrim dijelom sredstava samog društva, koje je dobilo za rad na ininim bušotinama, tu je pomogla i mjesna zajednica koja je dala zemljište i financije za radove na domu.

Dom je pokriven 1991.god. kada je radove prekinuo Domovinski rat. Zbog poznatih okolnosti dom je završen 2005.god. uz pomoć sredstava Opčine Privlaka, kada smo i uselili u njega. Vatrogasna postrojba broji 35 operativnih članova, prema stručnoj osposobljenosti stanje je slijedeće:

Vatrogasac - 13 članova
Vatrogasac I.klase - 14 članova
Dočasnik - 2 člana
Dočasnik I.Klase - 2 člana
Časnik - 3 člana
Časnik I.klase - 1 član

Društvo broji 5 članova u pričuvi, 3 veterana,i dva počasna člana. Društvo ima i 30 članova djece i mladeži. Od opreme društvo ima: navalno vozilo, tehničko vozilo i vozilo za prijevoz ljudi i opreme.
DVD organizira i vatrogasno natjecanje, tj. KUP OPĆINE PRIVLAKA po 5.puta.
Vatrogasnom postrojbom rukovodi zapovjedništvo od 5 članova.
Zapovjednik postrojbe je časnik I.klase Ivan Mijatovič, dozapovjednik je dočasnik I.klase Mato Arlović. Predsjednik DVD-a je dočasnik Mile Begonja, zamjenik predsjednika je vat.časnik Franjo Čopčić. Tajnik DVD-a je vatrogasac I.klase Davor Čopčić, blagajnik je vatrogasac I.klase Marinko Slošić.

Obavijest

Dana 19. 07. 2018. godine LAG Bosutski niz objavio je prvi LAG Natječaj TO 1.2.2. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sukladan podmjeri 6.3.1. Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Dokumentacija LAG Natječaja dostupna je na stranicama LAG-a Bosutski niz www.lag-bosutskiniz.hr

Obavijest o članku 13. Zakona o javnoj nabavi Temeljem članka 13. Zakona o javnoj nabavi („Narodne novine“, broj: 90/11) ne postoje gospodarski subjekti s kojima Općina Privlaka ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.

Strateški razvojni program Općine Privlaka 2017. - 2020.

Prostorni plan uređenja

Prostorni plan uređenja

Zahtjev za dodjelu novčane pomoći za novorođeno dijete