Projekt: „Ojačaj svoj radni potencijal“

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava
Europske unije Europski socijalni fond
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

×

Poruka

Failed loading XML...

Općina Privlaka, krovište dječjeg vrtića

Sunčane elektrane financiraju se iz projekta „Sunčani krovovi u Općini Andrijaševci, Stari Jankovci i Općini Privlaka“ (referentni broj 16). U ovom projektu, Općina Andrijaševci je nositelj projekta, a partneri su Općina Stari Jankovci i Općina Privlaka. Projekt se financira  iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa “Energija i klimatske promjene”. Ukupna vrijednost Projekta  iznosi 286.190,22 EUR, a  prihvatljivi troškovi iznose 243.261,68 EUR

U Općini Andrijaševci u trajni pogon je pušteno pet fotonaponskih elektrana za proizvodnju solarne energije (sunčani krovovi) . Sunčane elektrane postavljene su i puštene u rad na zgradi Braniteljske zadruge Šparoga, zgradi nogometnog kluba Frankopan, zgradi Općine, zgradi Stare škole i zgradi zajednica športskih udruga. Ukupni instalirani kapacitet za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Općini Andrijaševci iznositi će 83 kW. Ukupna procijenjena godišnja proizvodnja postavljenih elektrana u Općini Andrijaševci iz energije sunca iznositi će 92,16 MWh pri čemu će se smanjiti godišnji udio CO2 za 30,56 tona.

U Općini Stari Jankovci su se  postavile i pustile u pogon elektrane na pet objekata : upravna  zgrada Općine Stari Jankovci, EKO Jankovci d.o.o. Stari Jankovci, DV Krijesnica Jankovci, ŠD Croatia Novi Jankovci i NK Vidor Matijević Srijemske Laze. Ukupna procijenjena godišnja proizvodnja postavljenih elektrana  iz energije sunca iznosit će 61,74 MWh pri čemu će se smanjiti godišnji udio CO2 za 20,38 tona.  Instalirani kapacitet za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Općini Jankovci iznosit će 0,053 MW.

Instalacija fotonaponske elektrane u Općini Privlaka je na novoizgrađenom objektu Dječjeg  vrtića jačine 15 kWh. Ukupna procijenjena godišnja proizvodnja postavljene elektrane iz energije sunca iznositi će 21,40 MWh pri čemu će se smanjiti godišnji udio CO2 za 7,06 tona. Instalirani kapacitet za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Općini Privlaka iznositi će 0,053 MW

Instalirani kapacitet za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora pridonijeti će smanjenju visokih troškova električne energije i smanjenju emisije stakleničkih plinova ali i osigurati zdravu budućnosti za nove korisnike vrtića. Uštede će u konačnici rezultirati ulaganjem u dodatne aktivnosti vrtića, jačanjem kapaciteta i dodatnim usavršavanjem stručnog kadra kao i ulaganjem u dodatnu infrastrukturu potrebnu za kvalitetan boravak djece u ustanovi.

Također, projekt će imati utjecaj na proračune Općina jer će smanjiti troškove energenata, tj. sredstva predviđena za te troškove moći će se preusmjeriti na druge aktivnosti koje će doprinijeti boljoj kvaliteti života na području Općine.

Završna konferencija projekta „Sunčani krovovi u Općini Andrijaševci, Stari Jankovci i Općini Privlaka“, održat će  se u Općini Privlaka krajem veljače 2024. godine .

 

SRP Općine Privlaka

SRP Općine Privlaka

Prostorni plan uređenja

Prostorni plan uređenja

Karta Općine Privlaka

Karta Općine Privlaka

Proračun

Savjetovanja s jvanošću

Proračun